J.Drouhin, Musigny

Specificaties
Land Frankrijk
Druivenrassen Pinot Noir
Merk/Wijnhuis Joseph Drouhin
Kleur Rood
Smaakprofiel Complex, Elegant, Rijk
Gebied Bourgogne
Vinificatie Oogsten: met de hand in kleine open kisten om de integriteit van het fruit te behouden.
Sortering van de druiven: in de wijngaard en indien nodig bij de 'cuverie' (wijnmakerij).
Maceratie: de maceratie en vinificatie duren twee tot drie weken en vinden plaats met inheemse gisten en onder gecontroleerde temperaturen.
Joseph Drouhin streeft naar totale controle over het extractieproces; extractie geeft kleur en inhoud aan een wijn, maar mag nooit ten koste gaan van zijn finesse en typische karakter.
'Pigeage' (onderdompelen van de hoed tijdens de fermentatie): eenmaal per dag tot de helft van de fermentatie is voltooid; één keer overpompen (remontage) per dag tot het einde van de fermentatie.
Persen: het sap uit de vrije loop wordt gescheiden van het geperste sap.
Op voorraad
Scroll to top