Joseph Drouhin, Aloxe Corton
Description | Een goed gestructureerde wijn zonder enige hardheid. Prachtige, intense rode kleur. Krachtige neus met aroma's van gekonfijt fruit die, naarmate de wijn rijpt, ontwikkelen naar kruidige en muskusachtige aroma's. Een solide palet met een lange afdronk en smaken die opnieuw doen denken aan aroma's van gekonfijt fruit. |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenrassen | Pinot Noir |
Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Krachtig, Kruidig |
Regio | Côte de Beaune |
Gebied | Bourgogne |
Verkoopargumenten | • Drouhin is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in de Bourgogne. |
Vinificatie | De maceratie duurt twee tot drie weken bij een gecontroleerde temperatuur en er wordt gebruik gemaakt van inheemse gisten. Het persen gebeurt in een verticale pers; het sap uit de vrije loop wordt gescheiden van het geperste sap. Tot halverwege de vinificatie vindt de 'pigeage' dagelijks plaats. Vervolgens gaat men over op dagelijkse 'remontage'. |
Niet op voorraad