Marqués de Riscal, 150 Anniversary Gran Reserva Giftbox

Specificaties
Kenmerken Vegan
Description Deze Gran Reserva is geproduceerd voor het 150-jarige bestaan van Marqués de Riscal. De wijn is een typische Gran Reserva Rioja style, een zeer krachtige, levendige en elegante wijn. Door het lange rijpingsproces zijn de tannines erg aangenaam geworden, waardoor de wijn krachtig maar ook gemakkelijk te drinken is. De wijn heeft een diepe, donkere kersenrode kleur met complexe aroma's van balsamico en kruidige tonen van zwarte peper en kaneel. De wijn heeft een goede structuur met verfijnde tannines. De lange afdronk is zijdezacht.
Land Spanje
Druivenrassen Carignan, Graciano, Tempranillo
Merk/Wijnhuis Marqués de Riscal
Kleur Rood
Smaakprofiel Intens, Klassiek, Krachtig
Gebied Rioja
Extra kenmerken Geschenkverpakking
Awards 2017 - Wine Enthusiast : 95/100 in 2023 | 2016 - Wine Enthusiast : 99/100 in 2022 | 2016 - Tim Atkin : 93/100 in 2022
Omschrijving Deze Gran Reserva is geproduceerd voor het 150-jarige bestaan van Marqués de Riscal. De wijn is een typische Gran Reserva Rioja style, een zeer krachtige, levendige en elegante wijn. Door het lange rijpingsproces zijn de tannines erg aangenaam geworden, waardoor de wijn krachtig maar ook gemakkelijk te drinken is. De wijn heeft een diepe, donkere kersenrode kleur met complexe aroma's van balsamico en kruidige tonen van zwarte peper en kaneel. De wijn heeft een goede structuur met verfijnde tannines. De lange afdronk is zijdezacht.
Vinificatie De druiven komen van 80 jaar oude druivenstokken. De wijn heeft 32 maanden op Franse eikenhouten vaten gerijpt en daarna nog eens 3 jaar in de fles.
Op voorraad
Scroll to top