Image 50%

WIJNVROUW VAN HET JAAR 2023 #3

De derde genomineerde voor Wijnvrouw van het Jaar 2023 is Simonette Lock!

Dit nieuws werd bekendgemaakt tijdens een kookworkshop en lunch, georganiseerd door patron cuisinier en chef Menno Post in het Miele Experience Center in Vianen. Menno is eigenaar van het sterrenrestaurant Olivijn in Haarlem, waar duurzaamheid en eerlijke ingrediënten centraal staan. Elke nominatie wordt bovendien gekoppeld aan een bijzonder wijnmerk uit het portfolio van hoofdsponsor Walraven Sax, dat perfect aansluit bij Wijnvrouw. Tijdens het evenement vond er een proeverij plaats met de wijnen van Familia Torres.

Stichting Wijnvrouw van het Jaar zet elk jaar vrouwelijke professionals uit de Nederlandse wijnwereld in de schijnwerpers. De genomineerden voor deze titel dragen op opvallende wijze bij aan de verbetering van de Nederlandse wijnwereld. Volgens de jury, bestaande uit voormalige winnaressen en experts uit de wijnbranche, zijn deze hardwerkende vrouwen een inspiratie voor andere vrouwen werkzaam in de wijnindustrie. De laatste genomineerde wordt in de komende maanden bekendgemaakt.

Simonette Lock, de derde genomineerde voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2023, heeft als missie om jonge mensen enthousiast te maken voor de gastvrijheidssector en de wijnwereld. De jury prijst haar brede inzet voor het wijnvak: "Simonette weet al jarenlang jonge studenten te motiveren voor een carrière in de wijnwereld. Dat doet ze met aanstekelijke passie en plezier. Ze stimuleert studenten om door te leren voor een loopbaan in de horeca en/of wijn. Naast haar rol als docent is Simonette bestuurslid bij de Stichting Wijnacademie. Door haar gedrevenheid is zij al jaren een voorbeeld, vraagbaak en klankbord. Haar liefde voor het wijnvak en de positieve invloed die zij heeft op jonge studenten maken Simonette dit jaar een sterke kandidaat voor de titel Wijnvrouw van het Jaar."

Lees hier het artikel over de tweede nominatie van 2023!

Scroll to top