Image 33%

KLANT AAN HET WOORD: LUSTER

Luster bestaat sinds 1 juni 2020. Eigenlijk wilden ze de deuren al eerder openen, maar door de lockdown werd dit uitgesteld. Puur toeval… stipt op de eerste dag van de lockdown zijn ze begonnen aan de verbouwing om na een onverwachte vertraging toch op 1 juni open te gaan. De naam Luster komt van de sprankel van de parel. Luster is een unicum op het plein, anders dan de rest. Hiermee onderscheiden ze zich en spreken ze een bredere doelgroep aan dan enkel het echte tourisme die vaak voor een simpele en snelle hap willen gaan. Loek is de eigenaar en oprichter. Hij heeft het concept bedacht en staat zelf nog veel op de werkvloer. “ Dat is het leukste wat er is”. 

Het concept van Luster kent mediterrane sferen. De keuken van het restaurant is Mediterraanse Fusion. “We maken gebruik van invloeden uit de wereldkeuken met vele Aziatische invloeden. Hier is onze chef ook op gespecialiseerd. Eigen smaken, in de vorm van sharing dishes. Kleinere gerechten die qua formaat tussen een voor- en hoofdgerecht in zitten. Veel gasten bestellen 4 á 5 gerechtjes om te delen met de mogelijkheid om bij te bestellen naar smaak. 

Kwaliteit staat voorop. “We gebruiken dagverse producten en maken alles zelf. Je kunt bij ons terecht voor lunch, diner, borrel, cocktails of een kop koffie met een eclair van de lokale patissier. Het is elke dag geopend van 09:30 tot 01:00 uur en voor elk moment van de dag hebben we een passende kaart”. 

We hebben een wijnbar midden op het terras staan. Vanuit een grote koeler schenken we glazen aan tafel in. Gasten kunnen de wijn ook proeven. Zo zorgen we voor een stukje beleving, uitstraling en service”.

Luster is gevestigd aan het Vrijthof in Maastricht, zodoende is er veel bedrijvigheid op het terras. Hierdoor ervaren ze een natuurlijke stroom aan gasten. “Op ieder evenement komt een ander publiek af. Af en toe valt het publiek helemaal in de doelgroep van Luster en af en toe ook niet, maar dat is helemaal prima. Het grootste jaarlijkse spektakel is André Rieu, die 15 concerten op het Vrijthof geeft in één maand tijd. Het plein wordt dan volledig afgesloten als een soort openluchttheater. We zijn dan onderdeel van het open lucht theater en bieden een soort VIP arrangement: lekker uitgebreid dineren en tegelijkertijd van het concert kunnen genieten”. 

Loek is bij Walraven Sax terecht gekomen via AB-Inbev. Voorheen heeft hij veel gewerkt met lokale leveranciers. “ Walraven Sax is iets kolossaler, maar accountmanager Maarten komt vaak langs”. Verder worden dingen snel opgepakt en dat wordt als plezierig ervaren. 

 

Scroll to top