Image 50%

DECANTER: 100 PUNTEN VOOR DE HISTORISCHE MARQUÉS DE RISCAL 1895 VINTAGE

Marqués de Riscal 1895 is bekroond met 100 punten door het Britse magazine Decanter! Deze rode wijn, gemaakt van Tempranillo- en Cabernet Sauvignon-druiven, behoort tot de Historische Reservaat van oude jaargangen van de wijngaard.

Het proeven van Marqués de Riscal 1895 werd uitgevoerd door Pedro Ballesteros, de gerenommeerde Master of Wine. In zijn recensie voor Decanter zegt hij:

"Als de wijn jonger was, zou het nog steeds perfect zijn; op 125-jarige leeftijd is het boven alle lof verheven. Diepe heldere granaatkleur, intense en precieze bloemige en kruidige aroma's, een vleugje gekonfijt fruit, licht teer, met een hint van paddenstoelen. Krachtig, ongelooflijke diepte. Magisch in zijn intensiteit en aanwezigheid. Een onvergetelijke ervaring. Geen idee hoelang de wijn in het vat heeft gerijpt - ik vermoed vier jaar."

Van alle wijnen die in 2023 zijn geproefd, heeft het Britse tijdschrift slechts aan 27 wijnen de maximale score toegekend, waarvan twee uit Spanje. De flessen Marqués de Riscal 1895 zijn niet te koop en blijven in de kelder van de wijngaard bewaard als onderdeel van de historische collectie.

Scroll to top