Image 66%

CO2 NEUTRALE OPSLAG EN VERVOER

Samen met onze logistieke partner Bouw Logistics werken wij er hard aan om onze CO2 uitstoot actief te compenseren. Dat doen wij door te investeren in projecten zoals het aanplanten van bomen in droge of ontboste gebieden. Samen met de 9000 zonnepanelen die het logistieke centrum in Nijkerk van stoom voorzien is Bouw CO2 neutraal en in een zonnig jaar zelfs CO2 positief.

Eerder mochten wij al melden dat we 16.000  bomen geplant hebben. Deze maand hebben wij ook het officiële ‘Carbon Credits’ certificaat mogen ontvangen.

In totaal hebben wij 4124 ton CO2 gecompenseerd voor al ons vervoer in 2022. Het grootste deel van de compensatie is gegaan naar het Kasigau Corridor REDD+ project phase II in Kenia:  

“Wildlife Works en de leden van de gemeenschap van Kasigau beschermen het droge bos dat honderden bedreigde soorten herbergt en implementeren alternatieven voor activiteiten als stroperij en houtskoolverbranding door de gezamenlijke ontwikkeling van duurzame economische ontwikkelingstrajecten.”

Mede inversteerder in deze CO2 compensatie is Netflix, zij hebben hier een korte infovideo over gemaakt, deze kan je hier bekijken: How Netflix partners with Wildlife Works Kasigau Corridor REDD+ Project - YouTube. Of kijk voor meer informatie op de website van Wildlife Works: https://www.wildlifeworks.com/kenya

 

Scroll to top