WIJNMAKER VAN HET JAAR 2024: EDUARDO JORDÁN VAN MIGUEL TORRES CHILI

Eduardo Jordán, technisch directeur en wijnmaker bij Miguel Torres Chili, is door de gerenommeerde Britse wijnrecensent Tim Atkin uitgeroepen tot "Wijnmaker van het Jaar 2024".

 

In zijn reactie toonde Eduardo Jordán dankbaarheid voor het harde werk van zijn team en benadrukte hij hun inzet voor het bevorderen en wereldwijd presenteren van de Chileense wijnindustrie.

In Atkins bezoek aan Chili belichtte hij het evoluerende wijnlandschap van het land. Hij erkende de uitdagingen maar eerde tegelijkertijd de ongeëvenaarde kwaliteit en diversiteit van Chileense wijnen.

De toewijding van Miguel Torres Chili aan duurzame en regeneratieve wijnbouw werd door deze erkenning nog eens extra in de schijnwerpers gezet.

Naast deze eervolle titel hebben de wijnen van Miguel Torres Chili uit de Curicó Valley indrukwekkende scores behaald. Verschillende labels werden hoog geprezen in het uitgebreide rapport van Atkin, waarin 1.173 wijnen van 184 wijnhuizen werden beoordeeld. Miguel Torres Chili sprong eruit met onder andere 95 punten voor Manso de Velasco en 94 punten voor Escaleras de Empedrado.

 

Laten we proosten op Miguel Torres Chili en Eduardo Jordán voor deze geweldige prestatie!

Image 50%
Scroll to top