Rombauer, Napa Valley Cabernet Sauvignon
| Omschrijving | Rijpe aroma’s van framboos en rode bes vermengen zich op de neus met subtiele tonen van munt en gedroogde kruiden. In de mond toont de wijn een rijker karakter met smaken van zwarte bes, crème de cassis en kruidige hints van gebak. De zachte tannines geven een volle, genuanceerde structuur, terwijl de frisse zuurgraad zorgt voor een langdurige, harmonieuze afdronk. |
|---|---|
| Land | Verenigde Staten |
| Druivenrassen | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot |
| Merk/Wijnhuis | Rombauer |
| Categorie | Wijn |
| Kleur | Rood |
| Smaakprofiel | Complex, Elegant, Vol |
| Regio | Napa Valley |
| Gebied | Californië |
| Awards | 2021 - Decanter : 93/100 in 2024 |
| Verkoopargumenten |
• Rombauer is een van de top Cabernet Sauvignon producenten in de Napa Valley. • Cabernet Sauvignon was de eerste wijn die geproduceerd werd door Rombauer Vineyards toen het wijnhuis werd opgericht in 1980. |
| Vinificatie | De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden in St. Helena, Calistoga, Stags Leap District en Atlas Peak AVA's. Duurzame landbouwpraktijken gedurende het hele groeiseizoen werden afgestemd op elk veld met behulp van luchtfoto's. Ook werd tijdens de oogst gebruik gemaakt van de luchtfoto's, bij ideale omstandigheden waardoor elk veld in de nacht werd geplukt bij optimale rijpheid om de natuurlijke zuurgraad van het fruit te behouden. De druiven werden zorgvuldig ontsteeld en optisch gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven in de wijn terechtkwamen. Een koude inweking voor kleur en smaak voordat een combinatie van tank en vat fermentatie werd gebruikt om een rijker en met meer textuur. De wijn werd voorzichtig in de mand geperst voordat werd overgeheveld naar Franse eiken vaten voor malolactische gisting en rijping. |
Op voorraad