Louis Roederer, Blanc de Blancs gift

Specificaties
Description Een intens bouquet van gouden pruim en pittige mango, gekonfijte citroen, bloemen (mimosa) en boterachtig gebak. Een lichte beluchting onthult hints van gesuikerde amandelen (gemalen amandelen), witte chocolade met een lichte vanillerand en gebakken appels. De verwachting is een substantiële en omvangrijke follow-up, maar in plaats daarvan neemt de initiële intensiteit af en wordt de precisie, zuiverheid en kalkachtige, minerale frisheid van de grote chardonnay uit Avize onthuld.
Land Frankrijk
Druivenrassen Chardonnay
Merk/Wijnhuis Louis Roederer
Kleur Mousserend Wit
Smaakprofiel Elegant, Fris, Fruitig
Gebied Champagne
Extra kenmerken Geschenkverpakking
Awards 2020 - Champagne & Sparkling Wine World Championships : Sparkling Wine Producer of the Year 2020 | 2020 - Champagne & Sparkling Wine World Championships : Gold
Omschrijving Een intens bouquet van gouden pruim en pittige mango, gekonfijte citroen, bloemen (mimosa) en boterachtig gebak. Een lichte beluchting onthult hints van gesuikerde amandelen (gemalen amandelen), witte chocolade met een lichte vanillerand en gebakken appels. De verwachting is een substantiële en omvangrijke follow-up, maar in plaats daarvan neemt de initiële intensiteit af en wordt de precisie, zuiverheid en kalkachtige, minerale frisheid van de grote chardonnay uit Avize onthuld.
Vinificatie De cuvée Blanc de Blancs is met lage druk onttrokken om een vollere en rijkere bubbel te garanderen. 20% van de wijn wordt gefermenteerd in eikenhouten vaten. De wijn wordt vijf jaar in de kelders gerijpt en na de dégorgement minimaal nog eens zes maanden om de perfecte rijpheid te bereiken. De dosage is 9 g/l.
Dit artikel is niet online bestelbaar.
Interesse? Neem dan telefonisch contact op via 076 - 525 64 80
Scroll to top