Trimbach, Gewürztraminer

Specificaties
Description Deze volle, krachtige, droge witte wijn heeft een geurig bouquet met tonen van lychee. De kruidige smaak is aangenaam in de mond en resulteert in een lange afdronk.
Land Frankrijk
Druivenrassen Gewürztraminer
Merk/Wijnhuis Trimbach
Kleur Wit
Smaakprofiel Klassiek, Kruidig, Vol
Gebied Elzas
Omschrijving Deze volle, krachtige, droge witte wijn heeft een geurig bouquet met tonen van lychee. De kruidige smaak is aangenaam in de mond en resulteert in een lange afdronk.
Verkoopargumenten • Trimbach blijft trouw aan zijn stijl: droog en zonder houtrijping.
Vinificatie Strenge selectie en sortering van de druiven in de wijngaarden. Voorzichtig geperst op pneumatische wijze gedurende 2-3 uur. Het sap van de laatste 30 minuten van het persen wordt gescheiden gehouden en in bulk verkocht. De volgende 3-4 dagen begint de gisting en deze duurt 2-4 weken, afhankelijk van de jaargangen en druivenrassen. Geen malolactische gisting, waardoor de zuiverheid van het fruit, de frisheid en de natuurlijke rijpe zuurgraad worden behouden. De wijn blijft in de vaten of roestvrijstalen tanks tot het bottelen, dat in april begint en eindigt in september. Een langere flesrijping in de kelder van 5-7 jaar wordt aangehouden voor de beste gewürztraminers.
Op voorraad
Scroll to top