Joseph Drouhin, Gevrey-Chambertin
Land | Frankrijk |
---|---|
Druivenrassen | Pinot Noir |
Merk/Wijnhuis | Joseph Drouhin |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Elegant, Fruitig, Soepel |
Regio | Côte de Nuits |
Awards |
• Stephen Tanzer : 90/100 • Vinousmedia.com, Antonio Galloni : 89/100 • Jancis Robinson : 16,5/20 |
Verkoopargumenten |
• Drouhin is de grondlegger van de biodynamische wijnbouw in de Bourgogne. • Een echte 'boerse' terroirwijn. • Een krachtigere wijn door zijn herkomst uit de Côte de Nuits. |
Vinificatie | De maceratie en vinificatie duren twee tot drie weken en gebeuren bij gecontroleerde temperaturen. Er wordt gebruik gemaakt van inheemse gisten. Joseph Drouhin streeft naar totale controle over het extractieproces; extractie geeft kleur en inhoud aan een wijn, maar mag nooit ten koste gaan van zijn finesse en typische karakter. Type: in vaten (20% in nieuw eiken). Duur: veertien tot achttien maanden. Oorsprong van het hout: Franse eikenbossen. |
Niet op voorraad