Luigi Bosca, De Sangre Malbec DOC

Specificaties
Merk/Wijnhuis Luigi Bosca
Land Argentinië
Gebied Mendoza Valley
Smaakomschrijving Complex, Fruitig, Kruidig
Druivenrassen Malbec
Omschrijving Luigi Bosca De Sangre Malbec D.O.C is een helder paars gekleurde rode wijn met gevarieerde aroma's, met de nadruk op scherp rood fruit, dat doet denken aan rijpe kersen. Kruidige tonen kunnen ook worden waargenomen, waardoor complexiteit en zeer goed geïntegreerde licht gebrande tinten koffie oproepen - het resultaat van zijn verouderingsproces. Een ronde wijn, rijk aan rode fruittonen, die ook een beetje kruidig is in de mond. Met stevige tannines en evenwichtige zuren vult deze robuuste rode wijn met veel karakter de mond krachtig met rijp fruit en biedt hij een aanhoudende en compacte afdronk.
Vinificatie De druiven worden handmatig geoogst in kisten van 18 tot 20 kilo, waarna de trossen worden geselecteerd en ontsteelt, gevolgd door de selectie van de druiven. Het druivensap wordt koud gemacereerd bij een temperatuur tussen 8 en 10 °C gedurende vijf tot zeven dagen. Daarna wordt het gefermenteerd in kleine roestvrijstalen tanks, waarbij verschillende extractieprocessen worden uitgevoerd. Na de maceratie rijpt de wijn 12 maanden in eikenhouten vaten, waar hij een malolactische gisting ondergaat. Vervolgens wordt de wijn gefilterd en gebotteld, om dan nog ten minste zes maanden in de wijnkelder te worden bewaard voordat hij op de markt komt.
Verkoopargumenten Deze wijn is gezamenlijk gemaakt door Alberto Arizu Sr. en Pablo Cuneo Hoofd wijnmaker, en symboliseert de stijl van het huis met de interpretatie van de wijnmaker. 10 jaar verouderingspotentieel. De Arizu-familie speelde een hoofdrol bij de oprichting van de eerste D.O.C in Argentinië-Lujan de Cuyo. Sindsdien zijn zij een referentie in deze regio. Een van de weinige Malbecs geproduceerd in Argentinië met een DOC label.
Kenmerken Vegan
Op voorraad
Scroll to top