La Linda, Malbec Old Vines

Specificaties
Merk/Wijnhuis Luigi Bosca
Land Argentinië
Gebied Mendoza Valley
Smaakomschrijving Kruidig, Rond, Vol
Druivenrassen Malbec
Omschrijving Dieprode kleur met tinten van violet. Intense aroma's die doen denken aan wilde bessen en verse specerijen, typisch voor deze druivensoort. In de mond is de wijn zeer expressief, met rijp fruit en een aangenaam gerookte afdronk, te danken aan de rijping in eiken vaten. Het is een sappige wijn met fijne tannines.
Vinificatie De druiventrossen worden handmatig geoogst en geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontpit en vindt er een handmatige selectie plaats. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C met geselecteerde gisten. Na de gisting rijpt een deel van de wijn in Amerikaanse eiken vaten gedurende een periode van acht maanden. De wijn wordt licht gefilterd tijdens het bottelen.
Verkoopargumenten Vegan. La Linda is een merk dat geproduceerd wordt door wijnhuis Luigi Bosca. Het wijnhuis geeft met haar wijnen garantie en kwaliteit. De wijnen zijn zeer toegankelijk, maar toch elegant. Gestructureerd zonder de elegantie kwijt te raken.
Awards 2018 ‐ James Suckling : 91/100
Kenmerken Vegan
Op voorraad
Scroll to top