Trimbach, Riesling Clos St. Hune

Specificaties
Description Een hoogwaardige droge wijn, onderscheidend, verfijnd, elegant, met prachtig rijp fruit en een uitgesproken mineraliteit die de wijn zijn unieke karakter geven. Het is een wijn die dromen inspireert dankzij zijn harmonie en zijn uitzonderlijke vermogen om te verouderen.
Land Frankrijk
Druivenrassen Riesling
Merk/Wijnhuis Trimbach
Kleur Wit
Smaakprofiel Fruitig, Mineraal, Verfijnd
Regio Ribeauvillé
Gebied Elzas
Awards 2018 - Bettane & Desseauve : 95/100 in 2024 | 2018 - The Wine Advocate : 93+/100 in 2024
Verkoopargumenten • De Clos Sainte Hune-wijn van Trimbach heeft een uitzonderlijk verouderingspotentieel. Na het bottelen kan deze wijn zeven tot tien jaar oud worden zonder zijn hoogtepunt te bereiken.
• De wijnstokken zijn meer dan vijftig jaar oud.
• De kleine jaarlijkse productie van gemiddeld 8.000 flessen maakt deze wijn uiterst zeldzaam, zeer gewild bij liefhebbers en verzamelaars van riesling.
Vinificatie Strenge selectie en sortering van de druiven in de wijngaarden. Voorzichtig geperst op pneumatische wijze gedurende 2-3 uur. Het sap loopt weg door de zwaartekracht. Het sap van de laatste 30 minuten van het persen wordt gescheiden gehouden en in bulk verkocht. Natuurlijke klaring van het sap. De volgende 3-4 dagen begint de gisting en deze duurt 2-4 weken, afhankelijk van de jaargangen en druivenrassen. Racking wordt toegepast om de wijnmoer van het sap te scheiden. Geen malolactische gisting, waardoor de zuiverheid van het fruit, de frisheid en de natuurlijke rijpe zuurgraad worden behouden. De wijn blijft in de vaten of roestvrijstalen tanks tot het bottelen, dat in april begint en eindigt in september. Meestal 1 jaar na de oogst wordt de pinot blanc en muscat vrijgegeven; voor de riesling en gewürztraminer is dat 2 jaar na botteling. Een langere flesrijping in de kelder van 5-7 jaar wordt aangehouden voor de beste rieslings, gewürztraminers, pinot gris, grandcruwijnen en clos ste hunes.
Niet op voorraad
Scroll to top