Frescobaldi, Mormoreto Cabernet Sauvignon
Land | Italië |
---|---|
Druivenrassen | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese |
Merk/Wijnhuis | Frescobaldi |
Kleur | Rood |
Smaakprofiel | Complex, Rijk, Robuust |
Regio | Nipozzano |
Gebied | Toscane |
Awards |
• 2018 ‐ Wine Spectator : 92/100 |
Verkoopargumenten |
• Zevenhonderd jaar ervaring met het wijnmaken. • Wordt alleen gemaakt in topjaren. • Gemaakt van druiven van oude stokken. |
Vinificatie |
Elke variëteit fermenteert en macereert afzonderlijk gedurende 35 dagen in roestvrij staal bij temperaturen onder de 35 °C, gevolgd door een twintig dagen durende maceratie op de schil. Malolactische gisting: meteen na de eerste fermentatie. Rijpingsmethode: handgespleten eikenhouten vaten, deels nieuw en deels één keer gebruikt. Rijpingsduur: 24 maanden in deels nieuwe en deels één keer gebruikte eikenhouten vaten, gevolgd door nog eens 6 maanden op fles. |
Niet op voorraad