Vacature Junior accountmanager retail

Junior accountmanager retail - fulltime

Walraven Sax startte haar activiteiten al in 1823 en is daarmee één van de oudste wijn en gedistilleerd distributeurs in de Nederlandse markt. Tegenwoordig zijn wij onderdeel van een internationale groep: Schlumberger Wein- und Sektkellerei GmbH. In Nederland bouwt Walraven Sax aan de gerenommeerde third party brands, zoals o.a. Torres, Barefoot, Louis Roederer, Marqués de Riscal, Gallo Family Vineyards en Amarula, maar ook aan enkele eigen merken. Naast de A-merken en eigen merken beschikken wij over distributie organisaties in de Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de USA. Wij zijn gedreven, trots op wie we zijn maar blijven daarin bescheiden. Walraven Sax doet graag open en eerlijk zaken, is transparant en begrijpt als geen ander dat een gezonde lange termijn groei valt of staat met partnership. Walraven Sax staat ook voor innovatie. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe producten, nieuwe samenwerkingsverbanden en volgen trends & ontwikkelingen nauw om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op klantwensen.

 

Wat ga je doen?
Als junior accountmanager retail ben je medeverantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van het succes van het portfolio van Walraven Sax binnen het (online) retailkanaal in Nederland. Je vervult een belangrijke spilfunctie tussen de accounts en de interne organisatie waarbij je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en steeds meer verantwoordelijkheid naar je toe kan trekken. Je start met een eigen klantportfolio bestaande uit de kleinere supermarkten en cash & carry en je onderzoekt nieuwe mogelijkheden om het klantportfolio verder uit te breiden. 
Voor je bestaande klanten stel je jaarbudgetten op welke je bewaakt en periodiek bijstelt. Daarnaast plan je tijd voor (koude) acquisitie en beheer je bestaande relaties. Door regelmatig contact te onderhouden (telefonisch en door bezoeken) weet je wat er speelt bij je klanten en zorg je ervoor dat eventuele problemen effectief en efficiënt worden opgelost, de merkstrategie in de verschillende kanalen wordt geïmplementeerd en de samenwerking verder wordt uitgebouwd.
Je maakt onderdeel uit van het retail team en werkt nauw samen met vrijwel alle afdelingen binnen Walraven Sax. Je rapporteert aan de sales manager retail die jou ook coaching en begeleiding biedt bij je ontwikkeling.
Kortom, een supergave kans voor een young potential die zich in een professionele organisatie snel kan ontwikkelen in key accountmanagement.


Wie ben jij?
Je beschikt minimaal over:

- Een hbo diploma;
- 1-2 jaar werkervaring als sales assistent, assistent category manager of junior trade marketeer;
- Kennis van de spirits- en/ of wijnmarkt of de bereidheid je hierin te verdiepen is een pre;
- Ervaring in een e-commerce omgeving is een pre;
- Kennis van Nielsen / GFK;
- Vaardigheid met MS Office (vooral Excel en PowerPoint).

Daarnaast ben je een ambitieus, representatief, positief ingesteld en energiek persoon met een doel- en resultaatgerichte instelling. Je bent cijfermatig en analytisch sterk, oplossingsgericht en in staat om hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je werkt gestructureerd en legt efficiënt gegevens vast om te allen tijde inzicht te hebben in de resultaten. Je werkt bij voorkeur in een middelgrote organisatie waar je een brede zelfstandige functie vervult en met jouw ondernemende instelling en hands-on mentaliteit een directe bijdrage kunt leveren aan de groei van de organisatie. Je verbindt, anticipeert, geeft vertrouwen en communiceert moeiteloos op verschillende niveaus.
Je bent woonachtig op een redelijke afstand van Breda.

Walraven Sax biedt:
- Een uitdagende commerciële baan in een prettige werkomgeving;
- Goede ontwikkelingsmogelijkheden zowel persoonlijk als vakinhoudelijk;
- Ruimte en waardering voor initiatief;
- Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse? 

Walraven Sax heeft de begeleiding van de procedure uitbesteed aan een extern adviseur. Je kunt je solllicitatie sturen naar Middendorp recruitment & advies t.a.v. Annejet Middendorp; annejet@middendorprecruitment.nl. Met evenuele vagen kun je Annejet bellen op 06-29072705.