Vacature: key accountmanager retail

40 uur/ week

Wat ga je doen?
Als key accountmanager retail ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van het succes van het portfolio van Walraven Sax binnen het retailkanaal in Nederland. In overleg met je salesmanager vertaal je verkoopplannen naar concrete doelstellingen en accountplannen met uitdagende targets en budgetten die je vervolgens met veel enthousiasme gaat uitvoeren. Je houdt je doelstellingen nauwlettend in de gaten en stuurt, indien nodig, bij. Met jouw kennis van de retailmarkt ben je een volwaardig gesprekspartner voor onze klanten en lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van hun marge- en winstdoelstellingen en het ontwikkelen van de productcategorie. Je focus ligt aanvankelijk op het ontwikkelen van Superunie  en een aantal horeca groothandels maar met jouw ambitie en commerciële drive zet je ook in op het verwerven van new business binnen het retail kanaal. Daarnaast zorg je voor het verbreden van de distributie van onze belangrijkste brands.
Je werkt niet alleen vanaf je bureau en de contacten met je klant blijven niet beperkt tot uitsluitend de hoofdkantoren. Je laat je regelmatig zien op de winkelvloer om je betrokkenheid te tonen en om waardevolle informatie op te halen en je neemt deel aan beurzen waarvoor je de organisatie in eigen hand hebt. Je maakt onderdeel uit van het accountteam, rapporteert aan de salesmanager Nederland en werkt nauw samen met customer service, supply, finance en brand management.

 

Wie ben jij?
Je beschikt minimaal over:

  • Een hbo werk- en denkniveau;
  • Enige jaren werkervaring in een key accountmanagersfunctie binnen de retail;
  • Kennis van de spirits- en/ of wijnmarkt of de bereidheid je hierin te verdiepen is een pre;
  • Kennis van Nielsen/ GFK;
  • Vaardigheid met MS Office (vooral Excel en PowerPoint).

Daarnaast ben je een representatief, positief ingesteld en energiek persoon met een doel- en resultaatgerichte instelling. Je bent cijfermatig en analytisch sterk, oplossingsgericht en in staat om hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van effectieve en efficiënte verkoopplannen (incl. budgetten en forecast).  Vanuit de relatie en aantoonbare toegevoegde waarde ben je in staat om een stevige onderhandelingspositie bij je klant te creëren die je omzet in commercieel aantrekkelijke overeenkomsten. Je werkt gestructureerd en legt efficiënt gegevens vast om te allen tijde inzicht te hebben in de resultaten. Je werkt bij voorkeur in een middelgrote organisatie waar je een brede zelfstandige functie vervult en met jouw ondernemende instelling en hands-on mentaliteit een directe bijdrage kunt leveren aan de groei van de organisatie. Je verbindt, anticipeert, geeft vertrouwen en schakelt moeiteloos van strategische discussies over naar praktische operationele zaken.

Walraven Sax biedt:

  • Een uitdagende commerciële baan in een prettige werkomgeving;
  • Goede ontwikkelingsmogelijkheden zowel persoonlijk als vakinhoudelijk;
  • Ruimte en waardering voor initiatief;
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Walraven Sax heeft de begeleiding van de procedure uitbesteed aan een extern adviseur. Je kunt je sollicitatie sturen naar Middendorp recruitment & advies t.a.v. Annejet Middendorp; annejet@middendorprecruitment.nl. Met eventuele vragen kun je Annejet bellen op  06-29072705