Torabhaig Allt Gleann, Single Malt Scotch Whisky

Na de succesvolle introductie van de Torabhaig Legacy 1, is het nu de beurt aan zijn opvolger, de Torabhaig Allt Gleann Single Malt Scotch Whisky. Deze whisky is de tweede stap op weg naar de introductie van de Torabhaig Single Malt 10 years old in 2029. Allt Gleann is de naam van de beek die naast de distilleerderij stroomt. Het water uit deze beek wordt gebruikt in de distilleerderij.

ALLT GLEANN: A WHISKY SHAPED BY SKYE BUT MADE BY TORABHAIG

De Torabhaig Diststillery is bijzonder omdat het de eerste nieuwe distilleerderij, op het prachtige eiland Skye, in 190 jaar is. Tevens is het pas de tweede officiële Malt Whisky Distilleerderij op dit eiland. Een distilleerderij waar traditie en vooruitgang samen komen en authenticiteit en karakter hoog in het vaandel staan.

Torabhaig, Allt Gleann is een karakteristieke whisky met diepte en complexiteit. Heeft een elegantie en verfijning die bijna in tegenspaak is met de zwaar geturfde gerst. Het is een eigenzinnige interpretatie op het gebruik van turf, een eerste uitdrukking van de kenmerkende stijl van de distilleerderij; een smaakprofiel dat zowel elegant als robuust is. Torabhaig noemt het Well-Tempered Peat. Dit laatste zal een blijvende rol spelen bij het bepalen van het toekomstige profiel van Torabhaig. Vooral door een iets gewijzigde toepassing van turf en vaten is de Allt Gleann rokeriger en nog eleganter dan de Legacy 1.

 TORABHAIG IS UNIEK OMDAT:

- Torabhaig de eerste nieuwe distilleerderij op het eiland Skye in 190 jaar is.
- Het tevens de pas tweede officiële malt whisky distilleerderij op dit eiland is.
- Allt Gleann de tweede whisky is van Torabhaig.
- Het een ambachtelijk gemaakte whisky is. Elegant en robuust. Torabhaig noemt dit ‘Well Tempered Peat’.
- Whisky liefhebbers worden uitgedaagd om komende jaren de ontwikkeling te volgen naar de release van de 10 Years Old in 2029.