September = Torres maand!

Torres is niet zomaar een wijnhuis, met toewijding en perfectie beheert de familie vele wijngaarden in Spanje, Chili en Californië. De kennis en liefde voor wijn is van generatie op generatie doorgegeven en het merk heeft diverse, prijswinnende topwijnen in huis. Het is niet voor niets dat Torres dit jaar voor de vierde keer is verkozen tot 'meest gewaardeerde wijnmerk ter wereld' door het Britse tijdschrift Drinks International. Deze eerste plek is een erkenning voor haar continue inspanning om de beste kwaliteit wijn te leveren, beginnend in de wijngaard en eindigend bij de klant in het glas. En omdat we hier super trots op zijn, hebben we september uitgeroepen tot Torres maand!

Naast diverse publicaties en andere PR, zijn er in de september Torres maand ook vele interessante acties voor de Horeca en Retail:
- Zeer scherpe horeca en vakhandel acties
- Brede presentatie binnen Cash & Carry
- Speciale wine makers diners onder leiding van Torres ambassadeurs
- Etc. etc.

Dus….in de maand september kom je Torres overal tegen!

De eerste wijnproducent met fair-trade certificaat
“Onze focus ligt op het produceren van de beste wijnen”, aldus Miguel Torres Maczassek die tot de vijfde generatie wijnmakers behoort.. Opvallend is dat Torres inmiddels 982 hectare aan biologische wijngaarden heeft  en als eerste wijnproducent in Chili een fair-trade certificaat behaalde.  Miguel: “We vinden het belangrijk om een eerlijke prijs voor de druiven te betalen. Als je wilt dat de focus op kwaliteit ligt, dan moet dat ook tot uitdrukking komen in de prijs, zodat mensen hun best blijven doen om onderscheidend te blijven en de werkcondities goed zijn.” In Chili is Torres nu het grootste officieel gecertificeerde fair-trade wijnbedrijf en inmiddels is veertig procent van alle Torres-wijngaarden biologisch gecertificeerd.

Al 10 miljoen euro naar Torres & Earth programma
“Hoe meer wij zorgen voor de aarde, hoe beter de wijn. Daarom hebben wij vanaf 2007 al meer dan 10 miljoen euro in geïnvesteerd in het ‘Torres & Earth’ programma”, vervolgt Miguel. Dit programma heeft als doelstelling om de CO2-uitstoot met 30 procent per fles te verminderen in 2020. Het wijnhuis is al goed op weg deze ambities te realiseren; Torres heeft een eigen afvalwaterbehandeling en regenwateropvang en in totaal 1200m2 aan zonnepanelen geplaatst, terwijl energie wordt opgewekt uit afval. Inmiddels is 40 procent van de energie eigen energie! Zie hiervoor www.torresearth.com 
 

 

 

 

TRENDING