Nonino: Spirit Brand of the year / Distillery of the year

Nonino is het eerste Grappa merk ooit dat de prijs Spirit Brand of the year / Distillery of the year van Wine Enthusiast magazine in ontvangst heeft mogen nemen. Deze prestigieuze prijs geeft aan tot wat voor merk Nonino gegroeid is in de afgelopen 120 jaar. Door familie tradities in ere te houden is de ambachtelijke methode van het maken van Grappa doorgeven en weet Nonino zowel te experimenteren en innoveren binnen Grappa als de identiteit van de verschillende destillaten te behouden.

De Wine Star Award wordt toegekend aan Nonino vanwege “de visie om een traditioneel destillaat klaar te stomen voor het hedendaagse tijdperk”. 

"Een zeer grote voldoening om niet alleen het eerste Grappa merk te zijn die deze erkenning krijgt, maar ook om tot de grote destillaten ter wereld te behoren." Aldus Elisabetta Nonino. De prijs is uitgereikt door het prestigieuze en invloedrijke Amerikaanse tijdschrift Wine Enthusiast. Dit tijdschrift viert dit jaar de twintigste editie en eert de mensen en de bedrijven in de wereld van Wine & Spirits die uitzonderlijke resultaten hebben bereikt. De Nonino familie zal op 27 januari 2020 naar San Francisco vliegen om de prijs tijdens de uitreiking in ontvangst te nemen.