Nieuw in ons assortiment: Torabhaig Whisky

EEN VAN DE MEEST LANGVERWACHTE WHISKY LANCERINGEN
 
Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Walraven Sax vanaf vandaag de distributeur is van Torabhaig in Nederland. Torabhaig is de tweede officiële malt whisky distilleerderij ooit gebouwd op het eiland Skye (Schotland) en zal in de loop van het eerste kwartaal van 2021 zijn eerste Single Malt Scotch Whisky, Torabhaig Legacy 1 - 2017, op de markt brengen.

Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is trots op deze uitbreiding van onze portfolio: “Torabhaig is een schitterende malt whisky distilleerderij met een uniek verhaal en een mooie aanvulling op onze gedistilleerd portfolio. Wij willen Torabhaig dan ook graag bedanken voor hun vertrouwen in Walraven Sax en kijken ernaar uit om gezamenlijk deze whisky in Nederland te laten introduceren!”

Neil Mathieson, algemeen directeur van Torabhaig Distillers, zegt over de keuze voor Walraven Sax: “In iedere markt hebben wij gezocht naar een samenwerking met bedrijven die ons zullen helpen onze doelgroep te bereiken en onze wereldwijde distributie te versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat Walraven Sax hiervoor de juiste partner is.”


 
TORABHAIG LEGACY 1 - 2017

Torabhaig Legacy 1 - 2017 is een karakteristieke whisky met diepte en complexiteit. Daarnaast heeft het product een elegantie en verfijning die bijna in tegenspaak is met de zwaar geturfde gerst. Het is een eigenzinnige interpretatie op het gebruik van turf, een eerste uitdrukking van de kenmerkende stijl van de distilleerderij; een smaakprofiel dat zowel elegant als robuust is. Wij noemen het Well-Tempered Peat. Dit zal een blijvende rol spelen bij het bepalen van het toekomstige profiel van Torabhaig.
     
 
WAT MAAKT TORABHAIG UNIEK
 
- Torabhaig is de eerste nieuwe distilleerderij op het eiland Skye in 190 jaar
- Legacy 1 - 2017 is de eerste whisky van Torabhaig in een ‘limited edition’
- Deze ‘limited edition’ is eenmalig en zal niet worden herhaald
- Whisky liefhebbers worden uitgedaagd om komende jaren de ontwikkeling te volgen naar de release van de 10Years Old in 2029
- Het is een ambachtelijk gemaakte whisky. Elegant en robuust. Torabhaig noemt dit ‘Well Tempered Peat’