Nero Wijn - klant aan het woord

We kijken mee met Ruud en Kevin van Nero Wijn. Nero Wijn is gevestigd in Helmond en levert wijnen aan de horeca. Daarnaast adviseert Nero Wijn op het gebied van wijn/spijs combinaties en assortimenten. Dit doen zij voor zowel horeca als MKB.

“Wij zijn allebei op jonge leeftijd begonnen met werken in de horeca en vanaf die tijd zijn wij met wijn bezig geweest. Echt intensief met wijn omgaan begon voor mij (Kevin) op school. Ik heb mijn SDEN 1 en 2 gehaald. Mijn passie voor wijn bleef ook na mijn studie en daarom ben ik verder gegaan met SDEN 3. Voor Ruud is de passie voor wijn ontstaan toen hij in 2004 bedrijfsleider in een restaurant werd.

Ruud is in 2015 met Nero Water begonnen met adviseren en leveren aan de horeca. Na een jarenlange samenwerking hebben wij besloten om vanuit onze liefde voor wijn het bedrijf Nero Wijn op te zetten. Dit gaf ons de mogelijkheid om het wijngedeelte groter aan te pakken – zo ontstond er meer ruimte voor advies op wijn-spijscombinaties en kijken wij nu met ondernemers naar het optimale assortiment.

Wij maken veel gebruik van social media. Voor ons bieden social media de mogelijkheid om de juiste mensen te bereiken. Ook bouwen we door onze online aanwezigheid aan onze naamsbekendheid. We vergroten ons netwerk en laten zien wat wij aanbieden. Vooral afgelopen tijd speelt het inzetten van social media een prominente rol in onze marketing strategie.

Op dit moment is het bereik via Facebook het grootst maar we zien wel dat Instagram snel groeit. Instagram is minder “vervuild”. Vooral wijnhuizen zijn goed te bereiken via Instagram. Het MKB netwerk bouwen we vooral via LinkedIn.

Prettig aan onze samenwerking met Walraven Sax vinden wij het brede assortiment kwaliteitswijnen. Onze accountmanager is Jacques de Laat en hij staat ons bij waar nodig. Hij denkt graag mee over nieuwe wijnen in ons assortiment. Zo houden wij het leuk en spannend. Momenteel gaan de wijnen van Frescobaldi heel goed bij ons. Afgelopen winter was Carnivor Cabernet Sauvignon een hardloper en rond de feestdagen werden de mousserende wijnen van Schlumberger veel besteld.

Natuurlijk hebben we zelf ook favorieten. Voor Ruud is dat de Carmenere van Arboleda – deze heeft een lekker pittig karakter en een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Voor mij springt de Chianti Nipozzano Rufina van Frescobaldi er echt uit. Deze wijn heeft precies wat ik in een glas rode wijn zoek. Hij is vol en stevig en heeft in de afdronk tonen van eikenhout. Wat mij betreft hét paradepaardje van Frescobaldi.