LOUIS ROEDERER UITGEROEPEN TOT 'WORLD’S MOST ADMIRED CHAMPAGNE BRAND' 2021!

Champagne Louis Roederer is voor de derde keer uitgeroepen tot 'The World’s Most Admired Champagne Brand'; Het prestigieuze champagnehuis won de titel eerder in 2018 en in 2020.

 

Het behield zijn kroon in 2021, een beloning voor zijn toewijding aan innovatie, experimenten en aandacht voor detail.

 

Meer dan 300 leden van de Drinks International Academy of professional wine experts vulden de enquête in en kozen daarmee de nieuwe winnaar. Zij hebben een specifieke interesse in én kennis van de champagnemarkt; het zijn o.a. toonaangevende sommeliers, inkopers in de detailhandel, groothandels, barmanagers, Masters of Wine, elite barmannen en gespecialiseerde wijnschrijvers.

 

Het is de achtste keer dat de verkiezing wordt gehouden. Alle merken die op de lijst staan, zijn grote, gevestigde namen en worden wereldwijd alom gerespecteerd. Over het algemeen hebben ze gedurende een lange periode een hoge en constante kwaliteit.

 

Aan alle leden van de Academy werd gevraagd om, in aflopende volgorde, vijf champagnemerken te selecteren die ze het meest bewonderen. Er werd geadviseerd om daarbij verschillende aspecten in acht te nemen:

 

- Kwaliteit en consistentie, met name ten aanzien van de non-vintage cuvées
- De wijze van branding en marketing
- De prijs-kwaliteit verhouding van de hele range champagnes
- Hoeveel respect en bewondering zij hebben voor het betreffende champagnehuis
- Hoe sterk het merk is in verhouding tot andere binnen de champagnesector


Voor meer informatie over onze merken, neem gerust contact met ons op.