KLANT AAN HET WOORD: De Compagnon in Amsterdam

Deze maand spraken we De Compagnon in Amsterdam. Over de samenwerking met Walraven Sax, maar vooral over hun initiatieven tijdens de lockdown.

“De Compagnon bestaat dit jaar 29 jaar. We zitten in een prachtig historisch pandje in hartje centrum Amsterdam. Gelukkig komen er aanstaand weekend versoepelingen aan en kunnen we onze gasten hier weer ontvangen. 

In de Corona tijd hebben we uiteraard niet stilgezeten. We zijn op zoek gegaan naar extra activiteiten die we konden doen. Zo hebben we digitale kookworkshops gegeven. Mensen ontvingen van ons een box met ingrediënten waarna we via een online live verbinding samen gingen koken. Het enthousiasme (en af en toe het gestuntel) van de thuiskoks is leuk om te zien. Regelmatig vragen deelnemers nog om de recepten die we tijdens de workshop samen hebben gekookt. Ook het team van Walraven Sax mocht een avondje met ons koken. Teambuilding op afstand. Dit leidde tot drie heerlijke gangen, maar her en der ook wat stress en hilarische momenten.

Naast de online workshops hebben we in het begin van de Corona tijd een 'drijf thru' gehad. Ons restaurant ligt aan het water van het Damrak. Mensen konden met een bootje aanleggen en allemaal lekkere dingen voor op de boot meenemen. Met mooi weer was dit heel leuk om te doen.”

En die samenwerking met Walraven Sax..?

“We hebben een hele fijne samenwerking! Goed contact, meedenkend, interessante proeverijen voor ons en ons team en natuurlijk een leuk contactpersoon! ? (Rinze, eigenaar van de Compagnon, is de partner van Michelle Hartman, Field Sales Manager). Naast het contact heb ik natuurlijk ook wel een paar favorieten. Ik ben groot fan van Italiaanse wijnen, dus met het assortiment van Frescobaldi maak je mij altijd blij. Maar Louis Martini Napa Valley en Purgatori van Torres staan ook hoog op mijn favorietenlijst.”