KLANT AAN HET WOORD - APPLAUS

Restaurant Applaus is gevestigd in het spraakmakende theater Agora, middenin het stadshart van Lelystad. Een moderne, sfeervolle plek waar je kan genieten van een heerlijke business lunch, een uitgebreide borrel met cocktails en nodige fingerfood, tot een vijf-gangen menu van chef-kok Martijn van Wegen. Samen met zijn team serveren ze overwegend Mediterrane gerechten met verse ingrediënten, gecombineerd met een spannende selectie aan wijnen wat de voorstelling compleet maakt.

Het afgelopen jaar bestond voornamelijk uit take-away. Een succes met soms meer dan 100 couverts op een dag. Maar leuk was het niet: ‘Ik miste de gehele beleving en spanning tussen gast en keuken’, vertelt eigenaar Barry. Gelukkig gaat het stadshart van Lelystad flink ontwikkelen. "Met de komst van een nieuwe bioscoop en ontwikkeling van het plein voor onze deur hopen we vanaf volgend jaar nog meer wijntjes te verkopen", aldus Barry.


Wat betreft de samenwerking met Walraven Sax kan Barry kort zijn: het is perfect. "Altijd meedenkend en ondersteunend. Ons bedrijf is heel veelzijdig en dat weet Walraven Sax. Als we een proeverij organiseren of wijn & spijs combinaties op de kaart zetten denken ze altijd mee. Dat geldt voor zowel goedkopere als duurdere wijnen. Ook het hebben van één aanspreekpunt is prettig. Diegene snapt de werkwijze van Applaus en daar is vaak maar één telefoontje voor nodig."

Daarnaast is Applaus Torres ambassadeur: een ambassadeursprogramma met veel voordelen. "Torres is onze huiswijn en we hebben daarom ook een aparte vermelding in onze wijnkaart staan. De Torres wijnen verkopen zichzelf." Ook is Barry met zijn team afgereisd naar Spanje. "Erg interessant om te zien hoe het bij de Familia Torres in Spanje gaat. Ik raad iedereen aan om daar naartoe te gaan."