Hoe de kleur geel jouw gasten onbewust positief beïnvloed

Positiviteit is iets waar we allemaal aan toe zijn. De maand augustus wordt vaak gezien als een periode van positieve emoties: de vakanties zijn aangebroken, de zomer is in volle gang, maar bovenal voelen mensen zich vrij. Er is weer ruimte om te leven. Na een periode waar corona centraal stond, mogen we gelukkig al wat meer, met name met betrekking tot de horeca. Wil jij als horecaondernemer inspelen op deze positiviteit van jouw gasten? Maak dan gebruik van de kleur geel.

Aan het begin van elk jaar wordt door het Pantone Color Institute een kleur gekoppeld aan het desbetreffende jaar. Voor het jaar 2021 zijn de kleurtinten geel en grijs aangewezen. Toepasselijker kan bijna niet. 2021 staat in het teken van COVID-19, waarbij er sinds eind juli langzamerhand steeds meer reden is tot positiviteit. 

Na een jaar van corona is geel dé kleur van de zon, die tegelijkertijd, gebaseerd op het psychologische effect, blijdschap en optimisme opwekt. Nèt wat iedereen op dit moment goed kan gebruiken. Het neutrale grijs staat in tegenstelling tot het positieve geel, juist voor het versterken van de belangrijke gevoelens als stabiliteit en veerkracht, wat deze kleuren een sterk duo maakt. Samen staan ze voor innerlijke kracht en vertrouwen, dat we in de resterende maanden van 2021 nodig zullen hebben.

Tip: Voor de kleur geel zijn er dit jaar opwindende werelden van smaken met citrusvruchten.  Inspelend op deze citrus-trend, beschikt Walraven Sax over de perfecte spirit voor de maand augustus. Het is geel, gemaakt van citroenen uit de Italiaanse Amalfikust en lekker fris. Pallini Limoncello, hét drankje om ervoor te zorgen dat jouw gasten met positieve energie jouw terras verlaten. Voor de gasten die zich liever niet aan alcohol wagen en/of meegaan met de health trend, is het ook mogelijk de Pallini Limoncello te verkrijgen als alcoholvrije variant, de Pallini Limonzero.

Geen Pallini Limoncello? Niet getreurd! Er zijn genoeg producten die de kleur geel bevatten en daarom ingezet kunnen worden om jouw gasten te voorzien van onbewuste blijdschap.