Favoriet van Mardi

Hoewel februari niet meteen een maand met bijzondere gelegenheden is, vraagt deze tijd van het jaar toch om een speciale wijn. Februari kan venijnig koud zijn, maar tegelijkertijd staat de lente voor de deur. Ik kies daarom voor de Gewürztraminer Reserva van Santa Digna - een wijn die zowel bloemig als kruidig is. Combineer die kenmerken met tropisch fruit en je bent op alles voorbereid.

Het fijne aan deze Chileense wijn is dat hij goed te combineren is met diverse gerechten, maar ook heerlijk is om zo te drinken. Hij verveelt eigenlijk nooit. De brede inzetbaarheid in combinatie met de prijs-kwaliteit verhouding maakt het voor mij een horeca topper.

Zelf drink ik de wijn ook wel eens thuis, lekker op een vrijdagavond met vrienden bij een Indische rijsttafel of een zelfgemaakte rendang. Of op zondagmiddag met mijn vrouw, als het voorjaarszonnetje straks doorbreekt.

Buiten dat ik de wijn zelf graag drink, heb ik er ook een leuke herinnering aan. Ik werk nog niet zo lang bij Walraven Sax en tijdens mijn allereerste proeverij heb ik deze wijn ingezet – de reacties waren positief en de wijn kwam direct op de kaart te staan! Dat is natuurlijk een goed begin!

 

 

Miguel Torres, Santa Digna, Gewürztraminer Reserva