Favoriet van Maarten

Ondanks de grote portfolio was het maken van mijn keuze niet moeilijk! Ik ben fan van MacMurray Estate Pinot Gris – een wijn die zo goed gemaakt is dat deze lekker blijft tot de fles helemaal leeg is. De pinot gris is vol van smaak en mooi in balans dankzij een frisse, kruidige noot en tonen van hout. 

 

Vorig jaar had ik geluk en mocht ik een bezoek brengen aan de ranch waar MacMurray vandaan komt. Enorm indrukwekkend. Niet alleen ligt de ranch er prachtig bij; er is ook veel aandacht voor tradities en het verleden. In de keuken van het huis vind je zelfs nog een werkende koelkast uit de jaren ’60! 

 

Het landschap bestaat voor 50% uit wijngaarden en 50% uit natuurgebied. Terwijl we door de wijngaarden heen reden, werden we door onze gids gewaarschuwd voor wildlife. In de bomen liggen wel eens poema’s te rusten. Als je dan uitstapt en niet oppast, kan je tripje zomaar een wel heel spannende wending nemen. 

 

Naast mooie herinneringen aan de wijn ben ik zoals gezegd onder de indruk van de smaak en vind ik de prijs/kwaliteit verhouding heel goed. De wijn heeft net genoeg hout, maar gelukkig niet te veel, om hem spannend te houden. 

 

Ik vind MacMurray pinot gris heerlijk om zo van te genieten, maar ook lekker bij verschillende gerechten. Bijvoorbeeld bij gevulde salades, visgerechten, wit vlees met truffel en natuurlijk uitgebreide, luxe charcuterie.