Favoriet van Fleur

Manso de Velasco is één van de prestige wijnen van Miguel Torres Chili. De wijngaard is klein en afgezonderd en de stokken zijn al meer dan 100 jaar oud. Hier groeit Cabernet Sauvignon – een druif die Miguel Torres introduceerde in Chili.

 

Oude stokken moeten heel hard werken om hun voedingsstoffen uit de bodem te krijgen en leveren maar een beperkte hoeveelheid druiven – en dus wijn – ten opzichte van jongere planten. Dit maakt dat de smaak van de wijn intenser en voller is. De combinatie van de smaakintensiteit, het koelere klimaat van Chili én de visie van Miguel Torres op de toekomst (welke helemaal draait om respect voor milieu en klimaat), maken deze wijn heel bijzonder.

 

Ik houd echt van zijdezachte, rode wijnen met houtlagering waardoor je goed die verouderde aroma’s zoals cassis, leer, chocolade en vanille kunt proeven. Deze smaken zitten allemaal in deze wijn! Het is een echte krachtpatser met mooie, geïntegreerde tannine. 

 

Ik zou wel adviseren om iets te eten bij deze wijn. Richting het einde van het jaar is Manso de Velasco prachtig om te serveren bij haas, wild zwijn of stevige stoofgerechten. Ik word er in deze tijd van het jaar heel blij van!