FAVORIET VAN PAUL

Ik heb deze Oostenrijkse mousserende kwaliteitswijn gekozen omdat in deze wijn 2 van mijn favorieten samenkomen: mousserende wijn volgens de méthode traditionelle en de smaak van de Grüner Veltliner. Daarnaast staat het Oostenrijkse wijnhuis in Wenen, met een traditie sinds 1842, garant voor een constante topkwaliteit. Leuk om te weten: de oprichter van het wijnhuis, Robert Alvin Schlumberger, heeft het vak geleerd bij de grote Champagne huizen. Daarna is hij met zijn opgedane kennis, de pionier van de  mousserende wijnen in Oostenrijk geworden.    

Wat deze wijn zo lekker maakt is de combi van de fijne mousse met de karakteristieke smaak van de Grüner Veltliner. Kortom fruitig, iets kruidig en verfijnd.

Als ik deze wijn drink dan zweef ik in gedachten weer terug naar de eerste keer dat ik kennis heb gemaakt met deze bubbel. Dat was tijdens een wintersportvakantie in mijn favoriete wintersport plaats Mayrhofen in Oostenrijk. In een schirmbar op het fantastische skigebied  ‘Zillertal Arena’ heb ik  daar met de Grüner Veltliner mijn 3de liefde gevonden (naast mijn vriendin en het skiën) .

Dit is de perfecte wijn voor de thuisquarantaine. De bubbels trekken zich niets aan van de quarantaine. Deze ontsnappen uit je glas, en als je geluk hebt zweef je in gedachte een stukje mee. 

Schlumberger Grüner Veltliner is een unieke wijn van hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs. Met deze wijn heb je iets aparts in huis.

Zelf zou ik deze wijn het liefst elke dag drinken, maar gezien het verantwoord alcohol gebruik en beschikbaar budget beperk ik mij tot de feestelijke en smakelijke momenten. 
Voor wie daar anders over denkt: deze bubbel is ideaal voor ieder moment van de dag! Als je er iets bij wil eten denk dan aan: asperges, mosselen en met Oud&Nieuw lekker bij (of in plaats van!) een oliebol.
 
‘Vers van de pers’: vanaf de 2de helft 2021 zal de Grüner Veltliner standaard biologisch zijn.