FAVORIET VAN ERIK

Ongeveer 3 jaar geleden ben ik begonnen bij Walraven Sax en vrijwel direct werd Marqués de Riscal Reserva een favoriete wijn van mij. Ik hou van wijnhuizen met een mooi verhaal en een rijke geschiedenis.

Marqués de Riscal is één van de oudste wijnhuizen uit de Rioja en heeft in de loop der jaren prachtige wijnen gemaakt en veel naam gemaakt in de wijnwereld. Ze krijgen elk jaar weer een mooie notering in de lijst "Worlds Most Admired Winebrand" samengesteld door Drinks International. 

De Reserva van Marqués heeft daarnaast een prachtige uitstraling en smaakt fantastsich. Het is altijd weer een feest om tijdens een diner met vrienden en familie met deze fles aan tafel te komen. Het karakteristiek netje geeft altijd stof om over te praten. Wisten jullie dat het netje om de fles in productie is genomen om vervalsing te voorkomen?

Helaas zitten we vanwege het Corona virus meer thuis dan gebruidelijk. Gelukkig kan ik met deze wijn vrienden en familie nog verrassen, zodat we er thuis een feestje van kunnen maken. Ik kan jullie deze wijn ook van harte aanbevelen!

Deze Rioja wordt gemaakt van Tempranillo druiven aangeplant op de beste klei-kalksteengronden van de Rioja Alavesa. Dit is een klassieke Rioja, 2 jaar gerijpt op Amerikaans eiken en vervolgens 1 jaar op fles. Een prachtige kruidige wijn met een heerlijke complexiteit en tonen van rijpe zwarte bessen en lichte toast. Een volle wijn, een goede structuur en mooie tannines.

Probeer deze wijn tijdens een diner in combinatie met een mooi stukje rood vlees of later dit jaar bij een stukje wild en ik weet zeker dat je veel complimenten gaat ontvangen! 
 

Marqués de Riscal, Reserva