Domaine Tariquet stelt Walraven Sax vanaf 1 april 2022 aan als partner

Breda/Maartensdijk/Eauze, 1 oktober 2021

Domaine Tariquet past distributie aan in Nederland en stelt Walraven Sax vanaf 1 april 2022 aan als nieuwe partner
 
Domaine Tariquet, de bekende producent van wijnen en Bas-Armagnacs, kondigt aan dat zij vanaf 1 april 2022 voor Walraven Sax heeft gekozen als nieuwe partner in de Nederlandse markt. Vanwege een verschillende focus- en distributiestrategie hebben Domaine Tariquet en LFE in goed onderling overleg besloten hun relatie te beëindigen. Samen met Walraven Sax beoogt Domaine Tariquet haar positie in de Nederlandse markt te gaan verstevigen.

 

Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is trots op deze uitbreiding van de portfolio: “Domaine Tariquet is een echt familiebedrijf met een rijke historie in het produceren van wijnen en Armagnac en heeft daarmee naam gemaakt in Frankrijk en daarbuiten. Daarnaast hecht de familie Grassa, net als Walraven Sax, veel waarde aan het milieu en draagt zij zorg voor duurzame productie. We willen Domaine Tariquet graag bedanken voor het vertrouwen in Walraven Sax en kijken uit naar een succesvolle samenwerking in Nederland!

 

Rémy Grassa, mede-eigenaar van Domaine Tariquet: “Wij zijn verheugd om samen te werken met Walraven Sax en we voelen ons vereerd om onderdeel te zijn van de bekende portfolio aan (familie) wijnhuizen. Ook wij zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden door deze nieuwe samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat onze gedeelde waardes, onze visie op de markt en onze klantgerichte aanpak een sterke basis zijn waarop Walraven Sax en Domaine Tariquet een succesvolle samenwerking kunnen bouwen in de Nederlandse markt. Graag willen wij ook LFE en het gehele team bedanken voor de lange en prettige samenwerking en wensen wij hen al het beste voor in de toekomst.

 

Marcel Kerkmeester, algemeen directeur van LFE: “De afgelopen jaren ontwikkelden LFE en Domaine Tariquet verschillende visies op de toe te passen distributiestrategie voor Domaine Tariquet in Nederland. Wij menen dan ook dat deze wijziging in de distributiestructuur beide ondernemingen in staat stelt zich op de door hen gekozen prioriteiten te concentreren. Wij wensen Domaine Tariquet een lange en succesvolle toekomst in de Nederlandse markt. Namens het LFE-team wensen wij het team van Domaine Tariquet, en de familie Grassa, met wie wij in de loop der jaren een zeer warme en prettige relatie hebben opgebouwd, het allerbeste toe!"

 

OVER WALRAVEN SAX
Walraven Sax is opgericht in 1823 en daarmee één van de oudste distributeur voor wijn en gedistilleerd in de Nederlandse markt. Vandaag de dag is Walraven Sax onderdeel van de internationale Marussia Beverages groep en bouwt in Nederland aan een uitgebreid portfolio van gerenommeerde merken binnen wijn (waaronder Torres, Gallo, AIX, Baron Philippe de Rothschild en Louis Roederer) en gedistilleerd (waaronder Amarula, Pallini, Stolichnaya en Ouzo12).

 

OVER DOMAINE TARIQUET
Domaine Tariquet is een familiedomein dat sinds 1912 in handen is van de familie Grassa. Het is gelegen in het hart van de Gascogne tussen de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën. Sinds 2005 zorgen Armin en Rémy Grassa, broers én vijfde generatie wijnmakers, dagelijks voor de wijngaarden, de wijnen en de Bas-Armagnacs van het familiedomein. Alle wijngaarden zijn 100% eigendom van de familie. Met het oog op de bescherming van het milieu is het domein gecertificeerd ISO 14001 en HVE (Hoge Milieu Waarde). De familie Grassa beheert haar wijngaarden al meer dan 20 jaar op duurzame wijze.

 

OVER LFE
LFE, 100% dochteronderneming van familiebedrijf Castel Group (Europa's grootste wijnproducent), vertegenwoordigt een wereldwijd portfolio van diverse prachtige wijnhuizen en wijnproducenten voor zowel de Retail als de Out of Home markt. Met een team van meer dan 60 toegewijde mensen, heeft LFE in de loop der jaren met succes waarde toegevoegd aan de business van hun partners, door gebruik te maken van hun combinatie van kennis, creativiteit en passie.

 

< niet voor publicatie >

Voor meer informatie:  

Walraven Sax

Bart Gijtenbeek, Algemeen Directeur
TEL +31 76 525 64 80 - bart@walravensax.nl

www.walravensax.nl
Prinsenkade 5, 4811 VB Breda - Postbus 2069, 4800 CB Breda