De perfecte Spaanse wijnkelder

Wijnkenners Sarah Jane Evens en Pedro Ballestros Torres stelden, op verzoek van Decanter Magazine, de ideale Spaanse wijnkelder samen.

Een wijn die echt niet mag ontbreken volgens deze specialisten is Marqués de Riscal - Barón de Chirel 2006. Een echte klassieker! 'The first new-style Rioja 30 years ago. A refined and delicate wine that improves over time'. Ook de Torres - Grans Muralles Conca de Barberà 2008 hoort thuis in deze kelder. 'A most amazing representation of Catalonian uniqueness, with indigenious variaties and a multi-ayered, fleshy, warm expression.

Voor deze samenstellingen richtten zij zich op drie categorieën wijn:

  • Focus op klassiekers. Kies voor klassieke wijnen die ontwikkelen met de jaren. Deze wijnen komen meestal uit de Rioja & Ribera del Duero. Ze zijn meestal goed te drinken na het uitbrengen, maar ontwikkelen door de tijd een mooie complexiteit.  
  • Zorg voor wijnen met weinig houtrijping. Hierdoor zijn ze meer geconcentreerd en zitten vol fruitaroma's. Deze tonen meestal de volle potentie van het terroir.
  • Natuurlijk mogen jonge, frisse, fruitige wijnen niet ontbreken. Wijnen die binnen 5 jaar gedronken moeten worden.