De favoriete wijn van Michelle

Michelle Hartman is wijnadviseur gastronomie en ‘top-horeca’ in de Regio Amsterdam-Den Haag. Haar favoriet is Marqués de Riscal – Rioja Reserva.

 

“We hebben zoveel mooie wijnen in het assortiment en ik vond het dan ook erg lastig om een favoriete wijn uit te zoeken, want ik heb er meerdere. Afgaande op het seizoen heb ik gekozen voor Marques de Riscal Rioja Reserva. Ik drink deze wijn ook zeer geregeld thuis naar het najaar toe. Daarnaast vind ik de prijs|kwaliteit van deze wijn fantastisch. Je krijgt heel veel wijn voor een plezierige prijs. Marqués de Riscal is natuurlijk een wereldberoemd Spaans wijnhuis en ze maken tot op de dag van vandaag prachtige wijnen, zowel wit als rood.

Ik zou deze wijn aanbevelen omdat je een mooi vol glas rode wijn hebt wat heerlijk is bij eten, maar daarnaast ook heerlijk is om door te drinken bij een mooi kaasplateau. Deze wijn staat dan ook vaak tijdens het najaar bij ons op tafel. Het is een prachtige, elegante Tempranillo met mooie tonen van het eikenhout in zijn afdronk.

Mijn mooiste herinnering aan de wijn is dat we tijdens oud & nieuw in 2016 deze wijn de hele avond dronken met onze vrienden. Eerst tijdens het diner en aansluitend bij het kaasplateau. Het was een fantastische avond met nog mooiere herinneringen. Ik drink deze wijn daarom het liefst tijdens diners met vrienden en/of familie. Maar ook zonder eten en als je gewoon lekker op de bank zit is deze wijn heerlijk!

Mijn wijn/spijs advies: Marqués de Riscal Rioja Reserva verdient een mooi vleesgerecht. Hierbij te denken aan mooie wildgerechten, maar daarnaast vind ik deze wijn ook heerlijk bij een Côte de Boeuf met een jus de veau met vers geschaafde truffel. Daar kun je mij echt voor wakker maken.”

 

Wil jij deze wijn ook op jouw wijnkaart of in jouw assortiment? Bel 076-5256480 of mail naar info@walravensax.nl