De favoriete wijn van Laurent

Laurent van den Bemd is wijnadviseur in de regio West Brabant en Zeeland. Zijn favoriete wijnhuis is Trimbach. Voor de favoriet van kiest hij dan ook voor de Gewurztraminer Cuvee des Seigneurs de Ribeaupierre.

“Bij aanvang van de herfst, wanneer de bladeren gaan vallen, denk ik altijd aan het mooie wijngebied van Frankrijk waar prachtige wijnen vandaan komen en waar we mooie feesten hebben beleefd: de Elzas, waar Trimbach gevestigd is.

Ik werk al bijna 25 jaar met dit bijzondere familie huis uit de Elzas, waar het het minst regent in heel Frankrijk. Een gebied met zijn mooie Fachwerkhauser, landerijen, wijngaarden en dorpen zoals Riquewihr en Ribeauville. Het is een genot om er te fietsen, wandelen, eten en natuurlijk te drinken.

Ik heb het Huis Trimbach tijdens diverse gelegenheden bezocht, privé maar ook met klanten. Zo gingen we naar de Confrérie de Saint Etienne D’Alsace in het Chateau te Kintzheim, een prachtig galafeest in een mooie setting.

Het huis Trimbach staat garant voor degelijkheid en kwaliteit. Een van mijn favorieten is de Gewurztraminer Cuvee des Seigneurs de Ribeaupierre! Deze wijn heeft aroma’s van kruiden en bloemen met een droog karakter, maar zo rijk en fruitig. Heerlijk bij gevogelte, klein wild en Aziatische gerechten.

Persoonlijk drink ik deze wijn het liefst bij een voorgerecht met foie gras. Verder zou ik hem ook graag in combinatie met Canard a L’Orange willen drinken."

 

Wil jij deze wijn ook op jouw wijnkaart of in jouw assortiment? Bel 076-5256480 of mail naar info@walravensax.nl