De favoriet van Maartje

Maartje werkt op het kantoor van Walraven Sax in Breda. Zij is Brand Manager van o.a. AIX, Torres en Louis Roederer.
 
"Vorig jaar had ik de unieke kans om alle estates van Frescobaldi te mogen bezoeken.
 
Bij Frescobaldi denk je in eerste instantie aan heel veel historie en prachtige rode wijnen. Maar elke estate van Frescobaldi heeft haar eigen identiteit.
 
Tenuta Ammiraglia sprong er voor mij echt uit. Dit is een van de nieuwste wineries binnen de Frescobaldi familie en dat zie je meteen. Als je aankomt staat daar een hyper moderne winery met de nieuwste technieken, waarbij duurzaamheid het uitgangspunt is. Het unieke van Ammiraglia is ook dat het heel dicht bij de zee ligt en die frisheid proef je meteen terug in de wijnen. Tenuta Ammiraglia Frescobaldi heeft een rode wijn: Terre More, een witte wijn: Vermentino en een rosé: Alìe. Die laatste is vernoemd naar de zeenimf Alìe uit de Griekse mythologie.
 
De uitstraling van de flessen is echt anders dan wat je van Italiaanse wijnen gewend bent. De combinatie van de vorm van de fles, de heerlijke wijn en het mooie label maakt het een fantastische range wijnen.
 
Frescobaldi staat voor finesse en kwaliteit en ook hier komt dit duidelijk naar voren. De rosé springt er voor mij duidelijk uit. De lichtroze kleur spreekt me aan, maar ook zijn frisheid en elegantie. Je drinkt hiervan op een terras met gemak een flesje. Het is een toegankelijke wijn, maar ook zéker een perfecte combinatie met een heerlijk visgerecht of een lekkere salade met gerookte kip. Dankzij deze veelzijdigheid is het dus ook een perfect gastronomische wijn. Hoewel het uiterlijk van de fles een beetje aan de Provence doet denken, proef je wel het Italiaanse karakter terug door de vermentino druif.
 
Een super herinnering aan Alìe tijdens een heerlijke lunch in de Ammiraglia winery met mijn twee collega’s en een prachtig uitzicht. Ik hou van Italië en Alìe is echt een aanrader voor deze zomer!"