De favoriet van Jacques

Jacques de Laat is wijnadviseur in Zuid Nederland en al meer dan 10 jaar in dienst bij Walraven Sax.
 
"Ik heb gekozen voor een wijn uit Chili, namelijk de Santa Digna Sauvignon Blanc Reserva van het Wijnhuis Miguel Torres.
 
Chili is bij uitstek een geschikt land voor wijnbouw. Het is een smal en lang uitgestrekt land. Het land bevindt zich tussen het Andesgebergte in het oosten en in het westen liggen de Stille Oceaan en een kustgebergte.
Doordat Chili tussen twee gebergtes in ligt heeft het veel valleien.
De condities voor de wijnbouw zijn er heel gunstig, dankzij het gezonde en droge klimaat dat overdag veel zonlicht kent en in de avonduren afkoelt.
De droogte vormt geen enkel probleem want de Andes voert het smeltwater naar beneden. Het smeltwater wordt gebruikt voor irrigatie.
 
Ik heb de Santa Digna Sauvignon Blanc Reserva gekozen omdat het een verfrissende, fruitige en soepele wijn is met een lange afdronk.
Hij heeft hints van tropisch fruit, venkel en een lekker citrus/limoen bittertje. Deze Sauvignon Blanc met zijn mooie aroma’s is doordrinkbaar en verveelt mij nooit.
 
Tijdens mijn bezoek aan Chili heb ik diverse gerenommeerde wijnhuizen bezocht en ben als het ware verliefd geworden op dit land. De wijnen die men hier maakt van diverse druivenrassen zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Carmenere ben ik nog meer gaan waarderen. Als ik diverse wijnen onder mijn neus heb waan ik mij weer in dit mooie land.
Door het uitzonderlijke klimaat hebben ze op alle fronten zowel op geur als op smaak en afdronk allemaal iets meer. De stijl van de wijnen die gemaakt wordt in Chili heeft veel overeenkomsten met die van de Bordeaux.
Met name de rode wijnen zijn aromatisch, vol, krachtig en toch zacht. Dit is waar de Nederlander graag voor gaat.
 
Deze Santa Digna Sauvignon Blanc Reserva is inzetbaar als aperitief en als starter.
Deze wijn doet het ook goed bij een frisse salade, tapas en sushi gerechten.
 
Deze mooie Sauvignon Blanc drink ik het liefst op een terras of in mijn tuin zittend met het gehele gezin en genietend van de rust en mooie omgeving en het mooie weer. Een aanrader voor eenieder de komende periode.
 
Veel drink(wijn) plezier. 
 
>> Sinds kort hebben wij ook zijn broertje in ons assortiment: de Santa Digna Sauvignon 0,5% alcohol. Deze moet je echt proeven en is een zeer goed alternatief wanneer je geen alcohol drinkt."