De Krom in Oud Alblas - meer verkoop dankzij wijntraining

Onlangs waren we te gast bij De Krom in Oud Alblas, waar we maar liefst twee wijncertificaten mochten overhandigen. De Krom is een gezellige en huiselijke brasserie, waar onder andere gewerkt wordt met wijnen van Familia Torres. Uiteraard maakten we van de gelegenheid gebruik om een feestelijke fles Schlumberger te overhandigen en de toegevoegde waarde van de Wijntraining Online te bespreken. Eigenaar Bjorn ziet de verkoop in flessen nu al stijgen!

“De Krom is een gezellige en huiselijke brasserie, die staat voor eten en drinken van goede kwaliteit. Uiteraard voor een eerlijke prijs. Naast de brasserie hebben wij een zaal waar wij groepen en partijen ontvangen.

Onze wijnkaart wordt samengesteld door mijzelf in samenwerking met onze wijnadviseur Jasper (Walraven Sax). Samen proeven we verschillende wijnen. Zo proberen we een divers aanbod te creëren. We letten daarbij op druivenrassen, maar kijken ook naar gebieden en werelddelen. Uiteindelijk bieden we voor ieder wat wils.

Op onze wijnkaart vind je onder andere wijnen van Torres. Vorig jaar ben ik op uitnodiging van Walraven Sax mee geweest naar het wijnhuis Torres. Ik was erg onder de indruk van het bedrijf en de manier waarop het door de familie gerund wordt. De kwaliteit is natuurlijk uitstekend en het merk straalt een bepaalde klasse uit.

Met alleen mooie wijnen van sterke merken op de kaart kom je er natuurlijk niet – het is aan het personeel om deze te verkopen. Onlangs hebben twee van onze medewerkers de Wijntraining Online die Walraven Sax aanbiedt gevolgd. Ze hebben er veel van opgestoken en ik merk dat ze nu zelfverzekerder zijn. Ze zijn in staat om onze gasten een passend advies te geven. We zien nu al dat de verkoop per fles gestegen is en dat er aan tafel meer over wijn wordt gesproken.

Al met al ben ik dus blij dat wij een samenwerking met Walraven Sax hebben, waardoor we dit soort trainingen aan het personeel kunnen aanbieden. Daarnaast is het prettig om te sparren over veranderingen op de wijnkaart. Ik adviseer andere ondernemers dan ook zeker om advies te vragen. Maak gebruik van de kennis en kunde van je wijnadviseur: hij of zij kan je zeker helpen om je wijnkaart te verbeteren en je kennis te verbreden!”

 

Lijkt Wijntraining Online iets voor jou of jouw personeel? Kijk dan hier voor meer info.