Collega's rennen voor het goede doel!

Op zondag 7 oktober was het zover. Na maanden van training verschenen maar liefst 9 van onze medewerkers aan de start van de Bredase Singelloop. Elk op een eigen afstand.

Deze run had voor ons twee doelen. Allereerst houden wij allemaal van een goed glas wijn en lekker eten. Om daar van te kunnen blijven genieten, moeten we natuurlijk af en toe bewegen. Daarnaast hechten we bij Walraven Sax veel waarde aan MVO en dat proberen we op verschillende fronten uit te dragen. Deze run stond dan ook in het teken van het ondersteunen van een goed doel. Voor elke gelopen kilometer zou het bedrijf €5,- doneren aan het Wereld Natuurfonds, zodat zij de vele ongebruikte dammen in Europa kunnen slopen. Zo krijgen flora en fauna de kans zich te herstellen. Kleine kanttekening: je moest wel finishen om je kilometers te laten tellen. Halverwege afhaken zat er dus niet in.

Terug naar zondag 7 oktober. We hadden geluk met het weer: droog met een zonnetje, maar niet te warm. Kortom: zeer goede loopomstandigheden. Daarnaast helpt een zonnetje natuurlijk altijd bij het trekken van publiek. De dag begon al vroeg voor Jan, Bibi en Manuela. Zij startten als eerste en brachten in totaal 15 kilometers over de eindstreep. Top gedaan! Vervolgens was het de beurt aan de lopers op de 10KM. Dankzij de efforts van Freddi, Tamara, Inge, Wesley en Dennis konden er 50 kilometers opgeteld worden – al 65 in totaal! Als laatste startte Mario op de halve marathon. Hij zette een mooie persoonlijke tijd neer en bracht de gelopen afstand naar 86KM! Deze totale afstand is goed voor een bedrag van €430,-. En oh ja, ook voor de nodige spierpijn bij de collega’s.

Uiteraard zijn we best een beetje trots op onze sportieve prestatie en op onze bijdrage aan het WNF. Wij kunnen het rennen met een team collega’s aan iedereen aanraden – hartstikke leuk om naar het evenement toe te leven, elkaar tijdens het rennen op te peppen en vanaf de zijlijn je collega’s de finish over juichen. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, trekken we ons wellicht weer wat vaker binnen terug, maar wie weet volgt volgend jaar een nieuwe sportieve uitdaging!

Wil je weten wat het WNF nou precies doet om de dammen te slopen en zelf ook je steentje bijdragen? Neem dan een kijkje op onze crowdfunding website voor het WNF: https://crowdfunding.wnf.nl/actie/walravensax