Bart uitgeroepen tot wijnkoper van het jaar!

Met trots kunnen wij melden dat ‘onze Bart’ is uitgeroepen tot Wijnkoper van het jaar. We kunnen met zekerheid zeggen dat Bart zich inmiddels onderscheiden heeft binnen de vaderlandse wijnwereld. Traditiegetrouw voor de vijfendertigste keer uitgereikt door Hubrecht Duijker, één van de meest invloedrijke wijnschrijvers van Nederland. 

Bart omschrijft zichzelf niet als een typische wijn man, maar meer ‘als een manager die liefhebber is’. Opgegroeid in Brabant, waar hij een boerderij heeft, is Bart (1966, bart@walravensax.nl) een man die in zijn vrije tijd veel in de natuur bezig is. Met een kleine kudde schapen en een biologische moestuin. 

Van het wellicht wat ingeslapen Walraven Sax (voor 85 procent eigendom van de Oostenrijkse Sektkellerei Schlumberger, de andere aandelen bezit Bart) heeft de nieuwe wijnkoper van het jaar samen met zijn team een buitengewoon succesvolle, dynamische onderneming gemaakt. Ruim 50 procent van de omzet wordt in allerlei retailkanalen gerealiseerd en het restant in de horeca. Het lukte Bart bovendien om een reeks sterke merken binnen te halen, waaronder AIX en Torres. Hoe dat verliep? ‘Door de jaren heen heeft Walraven Sax de reputatie opgebouwd van een betrouwbare partner met een sterk distributieapparaat. De desbetreffende merkeigenaren zijn om verschillende reden gaan kijken naar partijen in de markt die hun merken goed kunnen vertegenwoordigen. Het enthousiasme dat zij bij ons aantroffen, gecombineerd met een al sterk merkenportfolio, een goede financiële huishouding, en een krachtige buitendienst waren dan vaak doorslaggevend.’ En de redenen van het succes? ‘Wij zijn een eigentijds bedrijf, open in onze communicatie, eerlijk en recht door zee. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Wij richten ons op samenwerking met zowel onze leveranciers als klanten. Alhoewel wij liefhebbers zijn van wijn en gedistilleerd, zijn wij bovenal marketeers, merkenbouwers. De reden voor ons succes zit hem in de cultuur:  een gemotiveerd team van hardwerkende medewerkers die het gewoon leuk vinden om voor en met ons te werken. Daarnaast zeggen we wat we doen, en doen we wat we zeggen. Tot slot zijn we gewone mensen die ook fouten maken - en dat toegeven.’