Baron Philippe de Rothschild kiest voor Walraven Sax als nieuwe distributeur in Nederland

Baron Philippe de Rothschild, één van Frankrijks belangrijkste wijnproducenten van leidende merken zoals Mouton Cadet, Escudo Rojo en Mapu, kondigt aan dat zij voor Walraven Sax heeft gekozen als distributeur voor haar merkwijnen in de Nederlandse markt vanaf 5 januari 2021.

Bart Gijtenbeek, algemeen directeur van Walraven Sax, is erg verheugd met deze uitbreiding van het portfolio: “Baron Philippe de Rothschild is een prachtig wijnhuis met een bijzonder rijke geschiedenis en sterke merken. Merken die een waardevolle aanvulling zijn en goed passen binnen onze wijnportfolio. Daarnaast maakt Baron Philippe de Rothschild onderdeel uit van de toonaangevende wijnfamilie Primum Familiae Vini, waar ook Familia Torres en Joseph Drouhin toe behoren. We willen Baron Philippe de Rothschild bedanken voor hun vertrouwen in Walraven Sax en kijken er met trots naar uit om gezamenlijk deze merken in Nederland te laten groeien!”

Véronique Hombroekx, Deputy Managing Director van Baron Philippe de Rothschild: “Wij zijn erg enthousiast over de potentie van deze mooie samenwerking! Walraven Sax heeft een bewezen trackrecord van merken bouwen en een team dat streeft naar succes met de juiste marktbewerking en aandacht voor kwaliteit. De gemeenschappelijke waarden van onze beide bedrijven vormen een goede basis voor een langdurige samenwerking. We kijken ernaar uit om, samen met Walraven Sax, verder te gaan bouwen aan onze merken in Nederland.”

 

OVER WALRAVEN SAX

Walraven Sax is opgericht in 1823 en daarmee één van de oudste distributeurs voor wijn en gedistilleerd in de Nederlandse markt. Vandaag de dag is Walraven Sax onderdeel van de internationale Schlumberger groep en bouwt in Nederland aan een uitgebreid portfolio van gerenommeerde merken binnen wijn (waaronder Torres, Gallo, AIX en Louis Roederer) en gedistilleerd (waaronder Amarula, Pallini, Stolichnaya en Ouzo12).

 

OVER BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
 
Sinds 1933 wordt het familiebedrijf Baron Philippe de Rothschild SA gemotiveerd door een constante ambitie: de beste wijnen ter wereld maken, elk in haar eigen categorie. Dat geldt zowel voor de châteauxwijnen, waaronder het beroemde Château Mouton Rothschild, als voor haar merkwijnen: Mouton Cadet, 's werelds best verkochte Bordeaux-wijn, en de Chileense wijnen Escudo Rojo en Mapu.

 

< niet voor publicatie>

Voor meer informatie: 

Walraven Sax
Bart Gijtenbeek, Algemeen Directeur
TEL +31 76 525 64 80 - bart@walravensax.nl

www.walravensax.nl
Prinsenkade 5, 4811 VB Breda - Postbus 2069, 4800 CB Breda