ATELIER DU CHAMPAGNE AAN HET WOORD

Toen in 2016 l’Atelier du Champagne werd geopend hadden de eigenaren een simpel doel voor ogen: de veelzijdigheid van champagne laten zien. In de winkel liggen zelf geïmporteerde champagnes van kleine familiedomeinen naast klassieke namen en collector’s items uit de jaren 80. Champagne was altijd een lastig te verkopen product in Nederland, maar de markt wordt steeds rijper. Wijnliefhebbers beschikken over meer kennis en sommeliers van nu onderscheiden zich graag met een spannend aanbod.

De collectie eigen import groeit snel, maar Koen, Martijn en Remke zijn nog altijd fan van een aantal gevestigde champagnehuizen. Zoekt iemand champagne om met een gemengd gezelschap te klinken, dan raden ze graag Louis Roederer brut premier aan: één van de beste, meest toegankelijke champagnes in zijn prijsklasse. Dat Louis Roederer al heel lang op biodynamische wijze werkt, maakt het verhaal van dit champagnehuis alleen nog maar mooier.

Dat de brede collectie van l’Atelier du Champagne steeds beter te vinden is, merkten Koen, Martijn en Remke tijdens de lockdown dit voorjaar. Het centrum van Amsterdam, waar de fysieke winkel zich bevindt, was uitgestorven, maar de webshop trok nieuwe bezoekers. Want ja, ook in isolatie valt er iets te vieren. En kun je niet op kraambezoek of naar een verjaardag, dan stuur je gewoon een mooie fles!

Helaas heeft Covid-19 nog meer gevolgen voor l’Atelier du Champagne. Het persoonlijke contact met de gasten waarbij er over champagne werd verteld en geholpen werd met proeven kan helaas niet meer. Tot grote teleurstelling zijn de proeverijen afgeblazen. Daarvoor in de plaats zijn de proefboxen gekomen. Zo kan men thuis toch kennis maken met diverse champagnes.