AIX Rosé lanceert vintage 2017

Vroegste oogst ooit, én een uitmuntend jaar

 

GREAT ROSE – GREAT PLACES

 

2017 gaat voor AIX Rosé de boeken in als een uitzonderlijk jaar. Door een zeer warme en droge zomer op Maison Saint AIX, het bruisende hart van Domaine de la Grande Séouve in de Provence, startte de oogst nog nooit zó vroeg in het jaar. Begin september kwamen de eerste hand geplukte druiven al van het land. Ondanks de uitdagende weersomstandigheden, mag het resultaat er zijn: een elegante, fluweelzachte rosé met structuur en verfijnde zuren. Perfect op dronk!

Vroegste oogst ooit
Op 4 september 2017 - voor Maison AIX de vroegste oogst óóit sinds de start van het wijnhuis - werd al in de vroege ochtenduren een start gemaakt met de handmatige oogst van de eerste lichting Grenache-druiven, gevolgd door de Syrah en Cinsault. Hiermee werden frisheid, delicate aroma’s en de kleur van de rosé goed op peil gehouden.

Provençaalse zomer
Ondanks de extreem hete Provençaalse zomerdroogte was de kwaliteit van de -relatief kleine druiven- zeer goed en de rijping maximaal. De druiven voor AIX Rosé zijn met de hand geplukt en dat is te merken aan het pure en heldere sap, van de allerbeste geselecteerde druiven.

Nóg zachter en voller van smaak
De proefnotities van deze vintage (o.a. Decanter, Wine Enthusiast) zijn dan ook lovend: elegant, in balans, fris rood - en oranje fruit, maar óók structuur en delicate zuren. En nóg zachter en voller in de smaak dan voorgaande jaren. Perfect op dronk. Kortom:  de vintage 2017 is nu al een bijzonder jaar voor AIX Rosé.

AIX Rosé 2017 - op een rij           

Jaargang 2017
Appellatie AOP Coteaux d’Aix-en-Provence / Vin de Provence
Druiven 60% Grenache,  20% Syrah, 20% Cinsault
Vinificatie Gentle, direct press - op temperatuur gecontroleerde fermentatie
Serveeradvies 8-12 graden
Alcoholpercentage 13%
Start oogst 4 september 2017
Einde oogst 22 september 2017

 

AIX Rosé - awards
2017 ‐ International Competition Gilbert & Gaillard : gold
2017 ‐ The Global Masters, Drinks Business : gold
2017 ‐ International Wine Challenge : gold

Over AIX Rosé
AIX Rosé wordt gemaakt door Eric Kurver, een Nederlander die zich 10 jaar geleden in Frankrijk vestigde. Als wijnliefhebber besloot hij zijn eigen wijndomein in de Provence te kopen. Hij gaf het de naam Domaine Saint AIX. Van de druiven van deze wijngaarden maakt hij AIX Rosé. AIX is het resultaat van passie en toewijding. Het is inmiddels één van de meest populaire en wereldwijd bekroonde rosé’s van de afgelopen jaren.

AIX Rosé 2017
De nieuwe vintage AIX Rosé 2017 is vanaf 14 februari beschikbaar.
Wilt u al een order plaatsen of heeft u vragen hierover, neem dan contact op met uw wijnadviseur of bel of mail Walraven Sax Verkoop Binnendienst op tel: 076-525 6481 of
order@walravensax.nl