3 Torres wijnen mee op tournee met El Celler de Can Roca

De Roca broers, eigenaren van het #1 restaurant ter  wereld: El Celler de Can Roca, hebben 3 wijnen van Torres gekozen om mee te nemen op hun gastronomie tour: The Cooking Tour Experience 2015. De broers gaan de hele wereld over om op locatie gerechten te bereiden met lokale ingrediënten. Bij deze gerechten worden dus onder andere 3 Torres wijnen geserveerd.

De Mas La Plana 2010 is het paradepaardje van wijnhuis Torres. De wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon en wordt gelimiteerd geproduceerd. Het is een van de meest bekroonde Torres wijnen aller tijde. De 2010 vintage is alweer de 40ste vintage van deze wijn.

Om de volle potentie van wijnen in Catalonië te tonen bedacht Torres de Grans Muralles 2009. Deze wijn bevat authentieke Catalaanse druifsoorten zoals Garró en Querol. Deze variëteiten in combinatie met de leisteen bodem vormen een uniek product.

Ook de Amerikaanse tak van Torres: wijnhuis Marimar Estate levert één van de wijnen. De Mas Cavalls Pinot Noir 2012 komt uit Californië - Sonoma. Door de  frisse wind en koele mist van de Stille Oceaan ontstaan daar mooie geconcentreerde druiven.